Grönsåpa istället för tvål

Istället för duschtvål kan man använda grönsåpa vilket är mycket vänligare mot både din hud och mot miljön. Det är tillverkat av tallolja vilket betyder att det är naturligt framställt utan några kemikalier.

Sen jag börjat använda grönsåpa har jag märkt att min hud känns mycket bättre och mindre torr då vanlig duschtvål torkar ut huden vilket detta inte gör.

Som alternativ till grönsåpa kan man även använda gulsåpa vilket fungerar precis lika bra.


Tjurfäktning

Tjurfäktning är ett av det största lagliga djurplågeriet som finns. Att det överhuvudtaget kan vara lagligt är oroväckande. Det finns nämligen djurskyddslagar om att djuren inte får behandlas på detta sätt i samtliga av de länder där denna "sport" utövas men man har valt att skriva lagen med ett undantag för tjurar och hästar som används till tjurfäktning. Så det är väll helt enkelt otur för de djur som råkar bli valda att användas för detta eftersom djurskyddslagarna tydligen inte gäller dem.

Tjurfäktning går ut på att en matador för både sitt eget och för publikens nöjes skull sticker spjut och svärd i nacken och ryggen på en uppretad tjur tills den efter en plågsamt lång tid tillslut blir dödad av att matadoren sticker ett svärd genom dess skuldra ner i hjärtat.

Tjurfäktning är förbjuden i många länder men fortfarande aktuellt i Spanien, södra Frankrike och i många latinamerikanska länder. Djurrättsorganisationer som bland annat WSPA kämpar aktivt för att förbjuda tjurfäktning överallt.

Självklart tycker jag att tjurfäktning är moraliskt oacceptabelt och förstår överhuvudtaget inte hur människor kan finna något nöje i denna "kulturella sed".

Om du tycker som jag och vill protestera mot tjurfäktning kan du skriva på en protest lista här.
Förhindra att fler tjurar blir utsatta..


Ingen mer päls på Team Sportia

Team Sportia har länge haft en policy att inte sälja päls och har därför varit en rekommenderad butik av flera djurrättsorganisationer.

Men förra året bröt de sin policy och några butiker började sälja jackor med pälskragar, direkt fanns det djurrättsaktivister på plats för protest vilket ledde till att Team Sportia förnyade sin policy att inte sälja päls.

Nu har ledningen för Team Sportia bestämt att det är förbjudet att sälja päls i samtliga Team Sportia butiker

Stå för vad du tror på och kämpa för det du tycker är rätt, det gör skillnad.



Djurtransport

Att man stänger ner många lokala slakterier är för djurens skull inte bra då de får transporteras längre sträckor när de är på väg till slakt. Under djurtransporter förekommer väldigt många olyckor så som ihjälklämda och skadade djur. Transporten är dessutom något som ofta skapar stort psykiskt lidande för djuren.

Bland annat läste jag detta i en artikel om grisar som ska transporteras från Danmark till Tyskland för att bli slaktade: "Grisar från olika gårdar förs samman på uppsamlingsplatserna och sedan slåss i flera timmar. Slagsmålen mellan suggorna är våldsamma och blodiga. En del av skadorna är så svåra att djuren måste avlivas innan de skickas i väg till Tyskland." Mer om detta kan läsas här.


Välkommen Malka!

Idag har jag och Angelica varit i Göteborg och hämtat min nya familjemedlem; Malka! :)



Köp närodlat

Att köpa varor som är odlade i närheten av där du bor gör faktiskt stor skillnad för miljön. Då undviker man långa transporter och därav minskas avgasutsläppen. Dessutom är det ett bra sätt att stötta de lokala bönderna och minska importen av mat från andra länder.

Men om det inte finns närodlad ekologisk mat så man måste välja mellan att köpa närodlat eller ekologiskt, så är ekologiskt det du bör satsa på. Både för din egen skull och för miljöns då ekologiskt e odlat helt fritt från gifter. Dessutom har djuren på ekologiska gårdar i regel ett mycket bättre liv, då de bara får foder utan gifter och oftast får mycket större frihet.


Så tänk på vad det är du köper, det gör skillnad!



Dagens vegan mat

Couscous (fullkorn, kravmärkt)
Gräddsås (kokad på sojamjölk)
Vegetarisk jordnötsbiff
Wokgrönsaker


Recept på vegetariska jordnötsbiffar:
Kikärtor
jordnötter
morötter
zucchini
lök
chili
spiskummin
salt
peppar

Gör så här: Blanda lite av allt möjligt och stek det..

Eller gör som jag och köp färdiga på ica ;)



En promenad till affären

Känner mig riktigt nyttig ^^
gogreens produkter är verkligen att rekommendera förresten!


Pälsprotest!

Den 11 december ska djurrättsalliensen hålla en demonstration mot en minkfarm i Svedala.

Detta är något som jag självklart kommer att vara med på och är du också intresserad av att hjälpa till att protestera så är det bara att slänga iväg ett mail till [email protected]

Mer om denna protesten kan läsas här.





RSS 2.0