Köp närodlat

Att köpa varor som är odlade i närheten av där du bor gör faktiskt stor skillnad för miljön. Då undviker man långa transporter och därav minskas avgasutsläppen. Dessutom är det ett bra sätt att stötta de lokala bönderna och minska importen av mat från andra länder.

Men om det inte finns närodlad ekologisk mat så man måste välja mellan att köpa närodlat eller ekologiskt, så är ekologiskt det du bör satsa på. Både för din egen skull och för miljöns då ekologiskt e odlat helt fritt från gifter. Dessutom har djuren på ekologiska gårdar i regel ett mycket bättre liv, då de bara får foder utan gifter och oftast får mycket större frihet.


Så tänk på vad det är du köper, det gör skillnad!



Om du vill bli hörd måste du dela med dig av dina åsikter
Postat av: Danne [www.danieldahl.se]

Synd bara att ekologiskt oftast är dyrare. Det är nog många som väljer att inte köpa ekologiskt, eftersom man sparar någon slant. Tyvärr. Men det är ju upp till var och en (:

2009-12-10 @ 10:21:38
URL: http://www.danieldahl.se
Postat av: Matilda

Det beror också på vart ifrån den ekologiska produkten kommer ifrån, är det tex en ekologisk gurka från spanien o en närodlad gurka så ska man ta den närodlade eftersom den "ekologiska effekten" försvinner pga den långa transporten. (:

2009-12-10 @ 20:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0