Djurförsök

För att senare i livet bli tex veterinär alltså för att senare i livet kunna hjälpa djur så måste man först plåga dem med djurförsök. Och när man ska öva på att rädda djur från olika sjukdomar, så skadar man ett annat djur och gör det medvetet sjukt bara så att man ska kunna lära sig att rädda andra djur som råkar få denna sjukdomen i framtiden.

Låter det vettigt någonstans?

 

 


Praktisk Etik

Utdrag av Peter Singers Praktisk Etik

Att vissa människor inte tillhör vår ras ger oss inte rätt att utnyttja dem, att vissa människor är mindre intelligenta än andra betyder inte att man kan bortse från deras intressen.
=
Att vissa varelser inte tillhör vår art ger oss inte rätt att utnyttja dem, att andra djur är mindre intelligenta än vi betyder inte att man kan bortse från deras intressen.

Jämställ artism med rasism


Dexter

Nya familjemedlemmen :)


Tidelag

1944 blev tidelag lagligt i sverige igen, samtidigt som homosexualitet blev lagligt. Eftersom dessa låg under samma paragraf.

Under den tid Tidelag var olagligt dömdes ca 20 personer om året för detta och alla var män.. de flesta av dessa var unga bönder.

I Sverige såväll som i många andra länder var straffet dödsstraff. Vanligtvis dödades både människan och det inblandade djuret.. anledningen var att man trodde att en avkomma mellan människa och djur var i förbund med djävulen.

Att det överhuvudtaget är lagligt är helt sjukt, självklart tar djuret skada av detta


Säg nej till päls!


RSS 2.0